1469 Sok.No: 34 K.3 D:5 Alsancak / İzmir
Tel / Fax : 0 232 463 59 81
info@zeybekgumrukleme.com
WebArşiv

Nakliye Çeşitleri Ve Konteyner Özellikleri Nelerdir?

Gümrük Müşavirliği, Danışmanlık, Eğitim, Lojistik, Lashing, Fumigasyon, Degasing

Uluslararası Tedarik Zinciri boyunca 4 taşıma modu vardır.

Eşya Deniz, Hava, Kara veya Demiryolu ile taşınabilir. Ürünleri Uluslararası konumlara teslim etmek için bir tek gönderi için büyük olasılıkla birden çok taşıma modu kullanılacaktır.
Malları ihraç ederken, malları yüklemek ve taşımak için farklı türde nakliye konteynırları mevcuttur. Taşıma modu ve kullanılan nakliye konteynerinin türü, esas olarak ürünün toplam ambalaj boyutlarına, kübik ölçülerine veya toplam ağırlığına bağlıdır.

20’GP Nakliye Konteyneri (Genel Amaçlı)
20’lik konteyner, malları alıcınıza taşımanın en uygun maliyetli yoludur. 20 fitlik toplam uzunluğu belirtmek için ‘Yirmi Altlık’ olarak bilinir. Ürünler genellikle kartonların içinde paketlenir, ardından kartonlar istiflenir ve paletlere sarılır ve nakliye için konteynerin içine yüklenir. Paletli yükleri ihraç etmenin popüler bir yolu, 2 palet yüksekliğinde, 2 palet genişliğinde, 8 palet derinliğinde – toplam 16 palettir.

40’GP Nakliye Konteyneri (Genel Amaçlı)
40’lik nakliye konteyneri, 20’lik konteynerle aynı tasarıma sahiptir, ancak uzunluğu sadece iki katıdır. Böylece toplam uzunluk 40 fittir ve iki kat fazla kargo tutabilir.

40’HC Nakliye Konteyneri (Yüksek Küp)
40′ High Cube nakliye konteyneri, 40’GP ile aynı toplam uzunluğa sahiptir ancak GP’den yaklaşık 40 cm daha uzundur. Yükseklikteki bu hafif artış, içeriye fazladan %10-15’lik bir yük yüklenmesini sağlar. Ayrıca, aksi takdirde normal bir 40’GP konteynerinin içine yüklenemeyen ekstra kargoyu sığdırabilecek bazı farklı paketleme yöntemlerine izin verir.

LCL(Parsiyel Kargo) (Konteyner Yükünden Az)
LCL nakliyesi, ihraç edilecek malların toplam boyutunun 20’lik bir konteyneri dolduracak kadar büyük olmadığı durumlarda daha küçük kargolar için kullanılan bir nakliye yöntemidir. LCL sevkiyatı kullanıldığında, mallar hala 20’lik bir nakliye konteynerine yüklenir ve tamamen aynı şekilde taşınır, ancak mallar, konteyneri doldurmak için diğer tarafın kargosuyla birlikte paylaşılan bir nakliye konteynerine yüklenir (birleştirilmiş konteyner).
Navlun maliyeti, toplam ürün boyutuna veya ağırlığına bağlı olarak alınır, nakliye ücreti, kargonun metreküpü (m3) veya Metrik Ton (1.000kg) başına (hangisi daha büyükse) üzerinden alınır.
Paletlerin daha sık yüklenmesi ve boşaltılması gerektiğinden, daha fazla elleçleme ücretine neden olduğundan, LCL kargo nakliyesi sırasında daha fazla elleçleme maliyeti söz konusudur.

Kırılabilir eşya kargosu
Dökme Yük, genellikle nakliye konteynırlarına sığamayan büyük boyutlu kargolar için kullanıldığından çok popüler bir nakliye yöntemi değildir. 40’lık bir konteynerin uzunluk, yükseklik veya ağırlık kısıtlamalarını aşan herhangi bir kargo, dökme yük ile sevk edilecektir. Kargo, geminin güvertesinin üstüne yüklenir ve vinçle güvertenin üstündeki yerine dikkatlice yüklenmesi gerekir. Büyük makineler, tekneler ve çelik, Breakbulk Cargo tarafından dünya çapında ihraç edilen mallara örnektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir